Къща в прованс

НАЗАД
Тази дневна е част от разкошна къща в покрайнините на София.Всичко в тази дневна е ориентирано покрай камината, която беше даденост преди клиента да се обърне към нас за помощ да довършим започнатото от тях.Моделът кухня, който ние подбрахме като подходящ за случая е на фабрика Sicc cucine Италия, модерна с ретро наченки за по-автентичен провански стил. В кухнята са събрани обичайните неща за едно домакинство - голяма миялна машина, пералня и вграден хладилник. Аспираторът е от модела на кухнята и е позициониран с лице към дивана и трапезарията.Трапезарията е с маса и столове на фабрика Calligaris Италия и е с опция за разтягане за осем човека. Диваът е на фабрика Samoa divani и е решен с разтегателен механизъм и контейнер (ракла) под лежанката. Масата пред дивана е с повдигащ механизъм и разтягане, ако ползвателите решат да си спретнат една вечеря пред телевизора, любувайки се едновременно и на живия огън в непосредствена близост. Гранитният камък по вече изградената камина наложи съвсем естествено да продължим и зоната на телевизора и домашното кино в същият камък и за повече лекота прибавихме и малко асиметрични стъклени рафтове за да посрещне потребностите от дисковете на любимият филм или музикална група. В тази дневна са се получили две нива при последните реконструкции по къщата и нейното обновяване и ние видяхме там едно чудесно място за отдих за по чаша кафе или чай споделени с любим човек в почивен ден далеч от ежедневното напрежение.Този кът е решен в същата цветова гама като трапезарията с компактни фотьойли и масичка на фабрика Calligaris. За посрещане на нуждата от шкафове за ежедневните неща сме се погрижили да има шкаф в тази зона, където ползвателите да си държат любими за тях спомени и вещи. Над шкафа в зоната за почивка сме поставили огледало с модерна рамка и леко състарен ефект добре вписващ се в общото звучене на дневната. Стените зад телевизора и огледалото са със скрито осветление и намазани с релефна мазилка в бялата гама положена така, че да излъчва едновременно старинен ефект и модерно звучене. Библиотеката зад дивана не е случайна , ползвателите на тази къща имат афинитет към хубавата книга и на библиотеката беше отделено специално внимание до колкото беше възможно според пространството с което разполагахме но не и на последно място. Интересното в случая е това че библиотеката е конструирана специално за случаят и е без гръб за да може да изпъкне стената зад нея, а тя е направена от изкуствени декоративни плочи с дървесна текстура. В средата на библиотеката има фигура с вплетени два куба за да се избегне монотонното присъствие на правите рафтове и за малко по-модерно излъчване на умишлено състарената стена имитираща дърво зад библиотеката. Пожелаваме ви приятно гледане и се надяваме да ви хареса това което сме направили защото сме вложили много любов и желание за да я направим. Нека всички направим този свят по красиво място за живеене.
Още
Тази дневна е част от разкошна къща в покрайнините на София.Всичко в тази дневна е ориентирано покрай камината, която беше даденост преди клиента да се обърне към нас за помощ да довършим започнатото от тях.Моделът кухня, който ние подбрахме като подходящ за случая е на фабрика Sicc cucine Италия, модерна с ретро наченки за по-автентичен провански стил. В кухнята са събрани обичайните неща за едно домакинство - голяма миялна машина, пералня и вграден хладилник. Аспираторът е от модела на кухнята и е позициониран с лице към дивана и трапезарията.Трапезарията е с маса и столове на фабрика Calligaris Италия и е с опция за разтягане за осем човека. Диваът е на фабрика Samoa divani и е решен с разтегателен механизъм и контейнер (ракла) под лежанката. Масата пред дивана е с повдигащ механизъм и разтягане, ако ползвателите решат да си спретнат една вечеря пред телевизора, любувайки се едновременно и на живия огън в непосредствена близост. Гранитният камък по вече изградената камина наложи съвсем естествено да продължим и зоната на телевизора и домашното кино в същият камък и за повече лекота прибавихме и малко асиметрични стъклени рафтове за да посрещне потребностите от дисковете на любимият филм или музикална група. В тази дневна са се получили две нива при последните реконструкции по къщата и нейното обновяване и ние видяхме там едно чудесно място за отдих за по чаша кафе или чай споделени с любим човек в почивен ден далеч от ежедневното напрежение.Този кът е решен в същата цветова гама като трапезарията с компактни фотьойли и масичка на фабрика Calligaris. За посрещане на нуждата от шкафове за ежедневните неща сме се погрижили да има шкаф в тази зона, където ползвателите да си държат любими за тях спомени и вещи. Над шкафа в зоната за почивка сме поставили огледало с модерна рамка и леко състарен ефект добре вписващ се в общото звучене на дневната. Стените зад телевизора и огледалото са със скрито осветление и намазани с релефна мазилка в бялата гама положена така, че да излъчва едновременно старинен ефект и модерно звучене. Библиотеката зад дивана не е случайна , ползвателите на тази къща имат афинитет към хубавата книга и на библиотеката беше отделено специално внимание до колкото беше възможно според пространството с което разполагахме но не и на последно място. Интересното в случая е това че библиотеката е конструирана специално за случаят и е без гръб за да може да изпъкне стената зад нея, а тя е направена от изкуствени декоративни плочи с дървесна текстура. В средата на библиотеката има фигура с вплетени два куба за да се избегне монотонното присъствие на правите рафтове и за малко по-модерно излъчване на умишлено състарената стена имитираща дърво зад библиотеката. Пожелаваме ви приятно гледане и се надяваме да ви хареса това което сме направили защото сме вложили много любов и желание за да я направим. Нека всички направим този свят по красиво място за живеене.
Скрий
изпрати запитване
Изпрати
Отмени